DRG Battlefieldtours & Books

Airwar '40-'45 & Market Garden & Liberation 1945 Battlefieldtours

DRG Battlefieldtour : Luftwaffe Fliegerhorst Deelen / Airwar ’40-’45 (nog plaatsen beschikbaar!!)

Posted by in |

  • Price: Euro 39,50 pp. incl lunch & museum
  • Date: za, sep 28, 2019
  • Time: 09:30 - 17:00
  • Venue: Eetcafe Mansour/ Museum Vliegbasis Deelen
  • Location: Schaarsbergen/ Deelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze excursie rond het thema ‘Luchtoorlog 40-45’ omvat een uitgebreid bezoek aan verschillende locaties van de voormalige Duitse Fliegerhorst Deelen. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Museum Vliegbasis Deelen, het enige museum in NL dat volledig is gewijd aan de Luchtoorlog 40-45 en de rol daarin van de Fliegerhorst ‘Alster’, de codenaam van Deelen. Deze battlefieldtour kan voor groepen ook dagelijks worden geboekt (tijden/programma op maat)!!

Onder het genot van een kopje koffie of thee krijgt u eerst een uitgebreide presentatie over ontwikkeling van de Luchtoorlog 40-45, gevolgd door een rondleiding over het vm. Divisionsdorf rond commando bunker ‘Diogenes’. Daarna gebruiken we de lunch (incl.) in eetcafe Mansour, waarna we per auto verplaatsen naar de rolbaan (taxibaan), verschillende hangars, bommenlijntje met locloods, kompasjusteerschijf etc. De excursie wordt afgesloten met bezoek aan museum Vlb Deelen (incl.)

GEPLANDE DATA 2019: 28 sept (gaat definitief door) , nog enkele plaatsen beschikbaar!!

26 okt, 23 nov (ovb. voldoende deelname)

RESERVERINGEN/CONTACT: CONTACT

Mobiel: 06-21865900 (ma-vr 09.00-17.00)

Email: excursies@fliegerhorstdeelen.nl

Fax: 084-7165701

LET OP: RESERVEREN IS VOOR ALLE EXCURSIES VERPLICHT!

Data kunnen wijzigen, de excursie gaat alleen door bij voldoende reserveringen!

Bij grote belangstelling kunnen extra data ingelast worden!

DEELNAMEKOSTEN

De deelnamekosten van deze excursie bedragen incl. lunch € 39,50 ( incl. 21% BTW).

Dit bedrag is incl. deskundige ‘badged’ gids vd Int. Guild of Battlefield Guides, buffet lunch, entree Museum Vlb Deelen incl. 1 kop koffie/thee pp.

Start introductie en rondleiding: 10.00 u eetcafé Mansour , Kemperbergerweg 793, 6816 RW Arnhem

Einde excursie : plm 17.00 u

Minimaal aantal deelnemers: 10

Readers met achtergrond info over Fliegerhorst Deelen en Bunker Diogenes zijn beschikbaar a € 2,- p.st.

KORTING / OPTIES / GROEPEN

– Voor besloten excursies van groepen op andere data dan bovengenoemd hangt het tarief af van het aantal personen en geboekte uren:

– tussen 10-20 personen 10% korting, tussen 20-30 personen 20% en tussen 30-50 personen 30% korting op het reguliere tarief, met een minimum van € 295,- incl. BTW incl. museum bezoek en gebruik van de DRG-MPV ( max.6 pers).

– Er wordt in principe gereden met de eigen auto’s, deelnemers per OV / fiets kunnen zonder meerkosten meerijden in de DRG-MPV ! (max. 6 personen).

BEREIKBAARHEID

Startpunt : eetcafe Stal Mansour, Kemperbergerweg 793, 6816 RW Arnhem

Manege Stal Mansour

Eindpunt : van deze excursie is 17.00 u bij MuseumVlb Deelen, Delenseweg 20, 6877 AE Deelen

http://www.museumvlbdeelen.nl/

Eetcafe Mansour is gemakkelijk te bereiken.

  • vanaf A12 (afrit Velp/ Arnhem-N) of A50 (afrit Schaarsbergen), vervolgens borden Nationaal Park Hoge Veluwe aanhouden), op Koningsweg bij rotonde linksaf slaan op Kemperbergerweg. Na plm. 150 m ziet u het bord eetcafe Mansour en slaat u rechtsaf bosweg in. Bij het op rode krop drukken en parkeren op de P-plaats. Volg wegwijzer naar eetcafe.
  • komt u uit het Zuiden/Westen via A12 of A50, dan neemt u afrit Oosterbeek/ Wolfheze, bij 2e stoplicht (bij ingang Papendal/ vd Valk hotel), slaat u linksaf Koningsweg op, aan einde rechtsaf. Op de rotonde gaat u rechtsaf, zie verder hierboven
  • per bus : lijn 9 vanaf station Arnhem, uitstappen halte Schaarsbergen/ Pannekoeken restaurant Den Strooper. 50 m teruglopen en bij bord ‘eetcafe ‘rechtsaf bospad in

(NB: voor info etc. svp contact opnemen met DRG, zie hierboven, NIET met Eetcafe Mansour!!):

Betaalbare overnachtings mogelijkheden in de buurt:

http://www.bbkortlever.nl

http://www.pensionwarnsborn.nl

Museum Deelen is gevestigd in Gebouw 20, de vm. onderofficiers mess van de Kon. Luchtmacht. In de oorlog is het gebouw door de Duitsers vm. gebruikt als Flak-Gefechtsstand (commandopost) van de nabijgelegen Flak-stelling aan de Hooilaan.

Museum Deelen is gevestigd in Gebouw 20, de vm. onderofficiers mess van de Kon. Luchtmacht. In de oorlog is het gebouw door de Duitsers vm. gebruikt als Flak-Gefechtsstand (commandopost) van de nabijgelegen Flak-stelling aan de Hooilaan.