DRG Battlefieldtours & Books

Airwar '40-'45 & Market Garden & Liberation 1945 Battlefieldtours

Op verzoek/ hele jaar: DRG Battlefieldtour : Market Garden Arnhem – Oosterbeek sept 44

Posted by in |

  • Price: vanaf € 495,-/ groep
  • Date: zo, dec 31, 2023
  • Time: 09:30 - 17:00
  • Location: Arnhem-Oosterbeek

De slag om Arnhem

“ Een tocht over het slagveld, september 1944 ”
De Slag om Arnhem was deel van de veel grotere operatie met de codenaam “Market Garden”. Tijdens deze operatie moesten drie Airborne divisies vanaf de Belgische grens bij Lommel tot Arnhem de bruggen over de diverse waterwegen veroveren waarna het 30e Britse Corps naar Midden-Nederland kon oprukken. Bij Arnhem mislukte de verovering van de brug over de Rijn.
Tijdens deze tour in Arnhem en Oosterbeek volgen we 1e Britse Airborne divisie, vanaf de landing- en droppingterreinen langs de opmarsroutes van de parachutistenbataljons naar de Rijnbrug. We bezoeken omgeving in Arnhem, het St Elisabeths’ Gasthuis, de wijk Lombok en de Rijnbrug om vervolgens te eindigen bij de omsingeling van de Airborne troepen rondom het hoofdkwartier in hotel Hartenstein en de gevechten rond de N.H. kerk in Oosterbeek-Laag. Ter afsluiting brengen we een bezoek aan de Airborne begraafplaats in Oosterbeek.
De tour begint om 09.00 uur vanaf de Talsmalaan naast het restaurant Kleijn Hartenstein in Oosterbeek. De rit wordt afgewisseld met korte wandelingen. Zowel in de bus als op verschillende plaatsen in het terrein krijgt u uitleg over de gebeurtenissen in september 1944 en tonen u de sporen van deze gevechten die na ruim 70 jaar nog steeds te zien zijn. De tour geeft een goede indruk van de Slag om Arnhem.

De lunch (niet inbegrepen) wordt gebruikt in restaurant Schoonoord in Oosterbeek, op de plaats van het voormalige hotel Schoonoord, één van de veldhospitalen tijdens de slag. Rond 17.00 uur zijn we weer in Oosterbeek terug.
Deze battlefield tour staat onder leiding van Willem Kleijn, ge-accrediteerd battlefield gids ‘Badge 61’, één van de zes Badged Guides in NL van de International Guild of Battlefield Guides (GBG)

De kosten van deze Battlefieldtour zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en of u eigen vervoer meebrengt.

 

Major General Roy Urquhart buiten zijn divisiehoofdkwartier
Hotel Hartenstein in Oosterbeek op 22 September 1944.