DEELEN RESEARCH GROUP

Fliegerhorst Deelen & Market Garden Battlefieldtours

VvAM 5-daagse battlefieldtour D-day Normandië

Posted by in |

 • Price: €560
 • Date: wo, mei 09, 2018 - zo, mei 13, 2018
 • Time: 15:03 - 18:00
 • Location: Normandië (F)

D-day landings strand

Dit jaar vieren we dat Nederland 73 jaar geleden bevrijd werd. Die begon in juni 1944 met de invasie in Normandië. Altijd al eens de invasiestranden van Normandië willen bezoeken? Nu is de uitgelezen gelegenheid. De Vereniging Vrienden van het Airborne Museum in Oosterbeek organiseert ook in 2018 weer een excursie met begeleiding van ervaren GBG – gidsen naar Normandië van woensdag 09 mei tot en met zondag 13 mei 2018.

Bij deze reis zijn inbegrepen (NB: prijs & programma onder voorbehoud van wijzigingen):

Vijfdaagse busreis vanaf Oosterbeek met stop in Breda.
Tijdens de gehele tour informatie, toelichting en achtergronden over de landingen in Normandië en over de slag om Normandië in 1944.

 • Vier overnachtingen in hotel, 2-persoons kamers op basis van logies, ontbijt en diner op 9 ,10 en 11 en 12 mei. Toeslag 1-persoons kamer. 3 x lunchpakket tijdens de tour in Normandië.
 • Entree voor het bezoek aan vijf musea.
 • Excursies naar:
 • * U.S.begraafplaats St.Laurent, Omaha Beach, Pointe du Hoc, St Marie du Mont, Utah Beach, monument generaal Leclerc, St. Mère Eglise met museum, La Fière met monument, Duitse begraafplaats La Cambe.
 • * Ranville, Batterij van Merville, Pegasus Bridge met museum en café, aanvalsstranden Sword, Juno en Gold met monument Montgomery, Luc sur Mer, Courseulles, Arromanches met landingmuseum. Kustbatterij Longues sur Mer.
 • * Tourville, Côte 112, Falaise, St.Lambert sur Dives, Moissy, Corridor van de Dood, Chambois, Mont Ormel.
 • Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide excursiegids.

De excursie wordt geleid door Wybo Boersma, oud-directeur Airborne Museum en gids van de International Guild of Battlefield Guides (GBG) en Jaap Korsloot expert met betrekking tot de Slag in Normandië.

 • Reissom en toeslagen: Reissom € 560,- p.p. op basis van 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer € 110,-.
 • Reisverzekering en eventuele annuleringsverzekering zijn door de deelnemers zelf af te sluiten.
 • Betalingsvoorwaarden: Bij aanmelding € 100,- en voor 17 april 2016 € 460,- + eventuele toeslag..
 • Het minimum aantal deelnemers is 20.

Voor informatie en boekingen, waarna u een boekingsformulier krijgt toegezonden:

http://www.vriendenairbornemuseum.nl/battlefield-tours

Vereniging Vrienden v/h Airborne Museum, p/a Binnenhof 38, 6715 DP Ede.

E-mail: w.boersma@wxs.nl of info@vriendenairbornemuseum.nl

PROGRAMMA :

Woensdag 09 mei

We vertrekken om 08.30 uur met de bus naar Bayeux. Het vertrek is vanaf de Talsmalaan naast de voormalige kerk bij het Airborne Museum in Oosterbeek. De bus is voorzien van bar en toilet. Onderweg is om 10 uur een opstapmogelijkheid in Breda. Op het einde van de morgen is er een koffiestop bij een groot wegrestaurant. Aangeraden wordt een lunch voor deze eerste dag mee te nemen. Tijdens de busreis zullen de gidsen informatie en toelichting geven over de Slag in Normandië en worden films vertoond over de invasie. Tegen de avond komen we bij ons hotel in Bayeux aan.

Donderdag 10 mei: de Amerikaanse sector

We gaan vroeg op pad en bezoeken eerst het monument van de 1e Amerikaanse Infanterie divisie bij Colleville en de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats St.Laurent sur Mer. Vandaar hebben we een overzicht op het Omaha Beach. Vervolgens gaan we naar het Overlord museum tegenover de begraafplaats. Na het bezoek gaan we via exit D3 langs Omaha Beach naar uitgang E l waar we lunchen, na de lunch via exit D l naar Pointe du Hoc, de steile rots die door de Amerikaanse Rangers beklommen is. Na ons bezoek aan Point du Hoc rijden we via Carentan en een korte stop in St. Marie du Mont (101e U.S.Airborne divisie) langs de uitgang exit 2 naar Utah-Beach. Vervolgens gaan we langs de strandweg via exit 4 en Varreville naar La Fière. Daar zien we de damweg bij de Merderet en het monument lron Mike. In St. Mère-Eglise bezoeken we het Airborne Museum(www.airborne-museum.org), de kerk en het dorp. Onderweg naar ons hotel in Bayeux sluiten we de dag af met een stop bij de Duitse begraafplaats La Cambe.

Vrijdag 12 mei: de Brits – Canadese Sector

Deze dag bezoeken we het bruggenhoofd van de 6e Britse Airborne Divisie en de Britse en Canadese stranden.. De dag begint met een bezoek aan de plaats Ranville met het Airborne kerkhof. Vervolgens bekijken we de batterij van Merville (www.batterie-merville.com). Op weg naar de Pegasus brug rijden we langs de begrenzing van het bruggenhoofd via Amfreville, Breville, Le Mesnil en een van de dropzones. Bij de Pegasus brug zien we het Airborne Museum. (www.normandy1944.com). Na de lunch in Café Gondrée bij Pegasus bridge gaat de tocht langs de Engelse en Canadese stranden Sword beach met het Casino in Quistreham en het strand bij La Brèche en, Juno beach met het Norman House bij Bernières, en de plaats Courseulles-sur Mer. Voor Arromanches stoppen we bij Gold beach. Vervolgens bezichtiging we vanaf de hoge kust van de restanten van de kunstmatige haven bij Gold beach. Indien de tijd het toelaat gaan we nog naar de Duitse batterij van Longues sur Mer om vervolgens terug te keren naar het hotel voor het diner.

Zaterdag 12 mei: de uitbraak bij Caen en de omsingeling bij Falaise

Deze dag wordt aandacht besteed aan de opbouw van de kunstmatige haven en de gevechten na de invasie in de Britse sector. We beginnen met een bezoek aan Arromanches en het D-day Landings-museum (www.normandy1944.com). Daarna gaan we naar het monument 15e Schotse divisie bij Tourville. Via Schotse corridor naar heuvel 112 met zijn monument en oriënteringstafel. Daar maken we een korte wandeling over de heuvel. Daarna rijden we via de route Caen-Falaise langs de Poolse begraafplaats. Via de plaats Falaise komen we vervolgens bij St.Lambert sur Dives en Moissy (de corridor van de Dood), De smalle oversteken over de Dives rivier. In Chambois waar de Amerikanen en Polen de zak van Falaise sluiten hebben we bij het kasteel een stop Vanaf Mont Ormel waar de 1e Poolse pantserdivisie vocht krijgen we een fraai overzicht over de vlakte ten zuiden van Falaise). Na een stop in Vimoutiers waar een overgebleven Tiger tank staat, rijden we terug naar Bayeux.

Zondag 13 mei: terugreis naar Nederland

De laatste dag vroeg op om weer op tijd in Nederland te zijn. Er is een tussenstop bij een wegrestaurant waar gelegenheid is voor de lunch (niet in reissom inbegrepen).
Gedurende de terugreis nabeschouwing betreffende de oorlog in West-Europa en Normandië.
Omstreeks 18.00 uur hopen we in Oosterbeek aan te komen na een indrukwekkende reis.

 

D-day landings zones