DRG Battlefieldtours & Books

Airwar '40-'45 & Market Garden & Liberation 1945 Battlefieldtours

Dagelijks: Margraten American cemetary

Posted by in |

  • Date: di, dec 31, 2019
  • Time: 09:00 - 12:09
  • Location: Margraten

Daily tour: American Cemetary Margraten

De begraafplaats Margraten is de laatste rustplaats voor 8.301 gesneuvelden. Overweegt u een bezoek te brengen aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten? Boek dan een rondleiding met een gespecialiseerde gids.
Kort na de bevrijding van Zuid-Limburg zocht het Amerikaanse leger een locatie, waar zij haar doden een laatste rustplaats kon geven. Nadat eerder was gebleken dat de omgeving van Sittard te dicht bij het front lag, viel de keuze op Margraten. De eerste begrafenis vond plaats op 11 november 1944 en in 1946 waren er op Margraten niet minder dan 17.742 Amerikanen begraven. De begraafplaats fungeerde tevens als tijdelijke rustplaats voor 1.026 geallieerde soldaten, 692 Russen en 3.075 Duitsers. In 1947 begon een volledige herinrichting van de begraafplaats in Margraten.

Van de Amerikaanse gesneuvelden werd 56% herbegraven in de Verenigde Staten. In 1960 was de volledige herinrichting gereed en werd de ‘Netherlands American Cemetary and Memorial’ (NEAC) officieel geopend. De begraafplaats is nu de laatste rustplaats voor 8.301 gesneuvelden. Op de ‘Walls of the Missing’ staan de namen van 1.722 vermisten. Bij een klein aantal van hen is een bronzen rozet achter de naam geplaatst. Hun stoffelijke resten zijn inmiddels teruggevonden en herbegraven in de Verenigde Staten. Overweegt u een bezoek te brengen aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten? Heeft u interesse in een rondleiding van een gespecialiseerde gids? Tijdens een American Cemetery Tour neemt een deskundige gids u mee over de begraafplaats. Op verschillende punten zal de gids achtergrondinformatie geven over verschillende graven en objecten op de begraafplaats. De ‘Netherlands American Cemetary and Memorial’ ligt 10 kilometer ten oosten van Maastricht, aan de rijksweg N278, Maastricht-Aken.
Deze tour staat onder leiding van Arie- Jan van Hees, gids en lid van The International Guild Of Battlefield Guides.

INFO: https://www.battlefieldtours.nu/package/american-cemetery-tours/

Knipsel vlag 3