DEELEN RESEARCH GROUP

Fliegerhorst Deelen & Market Garden Battlefieldtours

Dagelijks: Market Garden 1944: 82 US Airborne Div. in Nijmegen

Posted by in |

  • Price: 75,-/ obv 8 personen
  • Date: zo, dec 30, 2018
  • Time: 09:00 - 17:00
  • Venue: P station Elst
  • Location: Nijmegen e.o.

De 82 US Airborne Divisie in Nijmegen e.o. tijdens Op.Market Garden 1944

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De uitkomst van de Slag om Arnhem en de operatie Market-Garden in zijn geheel was voor een belangrijk deel afhankelijk van de mate waarin de 82nd US Airborne Divisie succesvol zou zijn in het bereiken van de haar opgedragen doelen in en rondom Nijmegen. Deze battlefieldtour staat onder leiding van Willem Kleijn, gids van de Int.Guild of Battlefield Guides (Badge #61). Hij neemt U onder meer mee langs de drop/landing Zones van de drie Parachute Infantry Regimenten (PIR) en het Glider Infantry Regiment (GIR), de aanvalsdoelen (bruggen) over het Maas-Waalkanaal bij Heumen en de Maas bij Grave. Ook wordt aandacht besteed aan de Duitse tegenaanvallen en de Amerikaanse acties om de landingsterreinen in bezit te houden. Uiteraard worden ook de gevechtsgebieden op/ om de verkeers- en spoorbrug over de Waal in Nijmegen bezocht.

De exclusieve private-tour (max . 8 personen) vertrekt om 09.00 uur vanaf NS Station Elst. Hier eindigt de tour ook weer om 17.00 uur. De rondrit wordt afgewisseld met korte wandelingen. Deze tour is incl. lunch, speciaal vervaardigd gidsje/ handout en een bezoek aan bevrijdings Museum Groesbeek

De kosten voor deze dag excursie bedragen € 450,- (maximaal 8 personen). Incl. gidsje en vervoer, excl. lunch en toegang museum (optie)

NB: deze battlefieldtour kan ook als privé-tour geboekt worden! Data, opstap/afzet punt, tijden, lunch etc. worden dan in overleg vastgesteld. Prijs op aanvraag.