DRG Battlefieldtours & Books

Airwar '40-'45 & Market Garden & Liberation 1945 Battlefieldtours

5-daagse battlefieldtour 75th D-day Normandië

Posted by in |

 • Price: v.a. € 699
 • Date: Sat, Sea 23, 2019 - Wed, Sea 27, 2019
 • Time: 08:00 - 17:00
 • Location: Normandy (F)

On 6 June 1944, bij het ochtendgloren, landden geallieerde landingsboten met 125.000 doodsbange soldaten op de Normandische stranden. Het was het dramatische hoogtepunt van operatie Overlord, het begin van de bevrijding van West-Europa uit handen van de Duitse bezetter

BOEKINGEN/ INFO: https://www.battlefieldtours.nu/package/5-daagse-tour-normandie/

De invasie in Normandië
Vier jaar na de verpletterende nederlaag van Frankrijk, België en Nederland in de lente van 1940, begonnen de westerse geallieerden met operatie Overlord. Het doel was een bruggenhoofd te vestigen in West-Europa om van daaruit met de hulp van het Sovjet leger aan het Oostfront nazi-Duitsland te verslaan. Normandië werd gekozen vanwege de nabijheid van de Britse kust. De geallieerde luchtmacht kon zo de landingstroepen effectief ondersteunen bij het begin van de aanval (operatie Neptune). Bovenal was de Duitse verdediging langs dit deel van de kust minder sterk dan verderop in het noorden. Het Duitse opperbevel verwachtte de geallieerde landingen daar waar het Kanaal het nauwst is.

Geallieerde schepen laden voertuigen en materiaal uit tijdens de invasie in Normandië.

Een vloot van meer dan 6.900 schepen was nodig om de aanvalstroepen van meer dan 156.000 man op vijf stranden te zetten. De landingsstranden kregen van west naar oost, de codenamen Utah en Omaha (V.S.), Gold (Brits), Juno (Canadees) en Sword (Brits). Ongeveer 24.000 man luchtlandingstroepen werden ingezet om strategische punten in te nemen en zo te voorkomen dat de Duitsers konden aanvallen op de flanken van de troepen die op de kust aan land kwamen.

Ondanks het slechte weer en de felle Duitse tegenstand waren de operaties succesvol. Op de avond van 6 June 1944 hadden de geallieerden op alle vijf de stranden vaste voet aan de grond. De Duitse verdediging wist niet hoe ze moest reageren. D-Day was vooral een Brits-Amerikaanse inspanning. Britse, Amerikaanse en Canadese troepen vormden de hoofdmoot, maar in totaal deden er zowel in de lucht, op zee, als op land 17 geallieerde landen mee. De landingen van 6 June 1944 maakten geschiedenis onder de legendarische naam D-Day.

De sporen van de strijd
Veel sporen van deze heftige strijd zijn nog terug te zien en deze exclusieve Traditionele reis naar Normandië neemt u mee langs alle kenmerkende plekken zoals de invasiestranden, de Atlantic Wall, begraafplaatsen musea en bunkers. Hierdoor krijgt u een goed beeld van wat zich hier heeft afgespeeld en wordt er onder begeleiding van een deskundige gids alles uitgelegd over dit belangrijke keerpunt in de geschiedenis.

 

 

 

In this trip are included:

 • Vervoer per luxe Top Class touringcar van Kras met panorama dak en veel luxe extra’s vanuit Utrecht (P R Utrecht Lunetten) met extra opstapplek in Breda (Prinsenbeek Station).
 • 4x overnachting in het karakteristieke hotel; Ferme de la Rançonnière.
 • 4x uitgebreid ontbijt buffet, 4x lunchpakket en 4x driegangen diners.
 • Entreegelden voor 11 musea (waaronder een D-Day experience in een flight simulator!)
 • Aangepast programma (waaronder een avondwandeling en meditatie op het strand!)
 • Rondritten naar alle kenmerkende plekken van Normandië met een kleine groep.
 • De gehele dag wordt verzorgd door deskundige gidsen

De excursie staat onder leiding van Danny Frenken, gids van de International Guild of Battlefield Guides